Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafı

Toplumumuzun her kesiminin sofrasına giren ve nimet kelimesiyle özdeşleştirilerek kutsal kabul edilen ekmeğin israfı; çiftçinin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle görebilen Bakanlığımızı ve Kurumumuzu derinden üzmektedir. Ayrıca israf edilen her dilim ekmekte dünyadaki aç insanların hakkının bulunduğu da dikkate alınmıştır.Okulumuzda da  tüm öğrenci ve öğrenci velilerini konuya dikkatini çekmek için bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

“Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile;

• İsraf konusunda toplumsal duyarlılık yaratmak,
  • İsrafı, üretim ve tüketim aşamalarında önlemek,
  • Ekmeğin ihtiyaç kadar alınmasını ve doğru muhafaza edilmesini sağlamak,
  • Bayatlayan ekmeklerin değerlendirilme yöntemleri konusunda toplumu bilgilendirmek,
  • İsrafın önlenmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak,
  • Hayvan beslenmesinde kullanılan ekmeğin de israf olduğuna dikkat çekmek,
  • Özde ekmeğin israfına, genelde ise tüm israfa vurgu yapmak amaçlanmaktadır.

Aynı zamanda kampanyayla, topluma daha sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması amacıyla “tam buğday ekmeği” tüketilmesi teşvik edilmektedir.